Ma blogolos kedvemben vagyok, ahogy nézem, jövök még egy recepttel. Ez egy egyszerű, de nagyszerű kelt tésztás finomság. A tölteléket kedvünk szerint variálhatjuk.
Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 0,5 - 1,5 dl langyos tej
- 50 dkg liszt
- 1 kávékanál só
+ egyéb hozzávalók a töltelékhez: kolbász, pizzakrém, sajt
Elkészítés:
Fél deciliter tejben, a pici cukorral felfuttatjuk a friss élesztőt. Ameddig felfut, egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót, majd mehet hozzá az élesztő és annyi további tej, hogy kellően lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Letakarva fél- háromnegyed órát pihentetjük, majd 4-5 cipóra szedjük és egyenként kinyújtjuk őket és formázzuk. (Nekem ehhez volt célszerszámom, én azt használtam, ha nincs akkor kör alakú kiszúró formával is dolgozhatunk.) A köröket megkenjük pizzakrémmel, és rakunk bele kolbászt, sajtot, amit csak szeretünk egy sima pizzán is. Félbehajtjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsibe fél órán át hagyjuk újra megkelni őket. Tojással megkenjük a tetejüket és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük őket.
Fázisképek:
| 1.lépés: A hozzávalókat kimérjük |
| 2.lépés: Megfelelő állagúra dolgozzuk a tésztát |
| 3.lépés: Hagyjuk kétszeresére nőni :) |
| 4.lépés: Nyújtjuk és formázzuk |
| 5.lépés: Megtöltjük és összezárjuk |
| 6.lépés: Újabb pihenés következik, majd tojással megkenjük és sütjük |
| Az elkészült pizzás batyuk |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése