2014. április 8., kedd

Pizzás batyuk

Ma blogolos kedvemben vagyok, ahogy nézem, jövök még egy recepttel. Ez egy egyszerű, de nagyszerű kelt tésztás finomság. A tölteléket kedvünk szerint variálhatjuk.

Hozzávalók:

- 2 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 0,5 - 1,5 dl langyos tej
- 50 dkg liszt
- 1 kávékanál só
+ egyéb hozzávalók a töltelékhez: kolbász, pizzakrém, sajt

Elkészítés:

Fél deciliter tejben, a pici cukorral felfuttatjuk a friss élesztőt. Ameddig felfut, egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a sót, majd mehet hozzá az élesztő és annyi további tej, hogy kellően lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Letakarva fél- háromnegyed órát pihentetjük, majd 4-5 cipóra szedjük és egyenként kinyújtjuk őket és formázzuk. (Nekem ehhez volt célszerszámom, én azt használtam, ha nincs akkor kör alakú kiszúró formával is dolgozhatunk.) A köröket megkenjük pizzakrémmel, és rakunk bele kolbászt, sajtot, amit csak szeretünk egy sima pizzán is. Félbehajtjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsibe fél órán át hagyjuk újra megkelni őket. Tojással megkenjük a tetejüket és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük őket.

Fázisképek:

1.lépés: A hozzávalókat kimérjük
2.lépés: Megfelelő állagúra dolgozzuk a tésztát
3.lépés: Hagyjuk kétszeresére nőni :)
4.lépés: Nyújtjuk és formázzuk
5.lépés: Megtöltjük és összezárjuk
6.lépés: Újabb pihenés következik,
majd tojással megkenjük és sütjük
Az elkészült pizzás batyuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése