2014. április 2., szerda

Elzászi kenyérlángos

Jöjjön egy régebbi receptem, most találtam meg a gépen és gondoltam megosztom veletek. Sajnos ehhez elég kevés fáziskép lesz, de remélem anélkül is tetszeni fog nektek. Sajnos, amikor ezt a receptet készítettem, akkor nem a sorozatfényképezés volt a legfontosabb számomra.

Hozzávalók a tésztához:

- 50 g Rama margarin
- 450 g liszt
- 1 csomag élesztő szárított
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor

Hozzávalók a feltéthez:

- 4 fej vöröshagyma
- 160 g füstölt szalonna
- 2 db tojás
- 300 g tejföl
- 1 kiskanál fűszer paprika
- 1 kiskanál őrölt fekete bors
- ízlés szerint só 

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk. A lisztet egy tálba tesszük és a közepébe egy lyukat nyomunk, ide tesszük a szárított élesztőt. Szórjuk meg egy csipetnyi cukorral, a tál szélére tegyünk fél teáskanál sót, és az olvasztott margarint. Öntsünk 250 ml langyos (ez fontos!!!) vizet a mélyedésbe, és a kézi habverővel (dagasztórúddal nem a sima habverővel!!) sima tésztává dolgozzuk. A tésztát fedjük le kendővel és tegyük meleg helyre, míg kétszeresére nem duzzad.
   
Közben a vöröshagymát szeleteljük nagyon vékony szeletekre. A szalonnát kockázzuk fel apróra. A tojásokat verjük fel, majd keverjük bele a tejfölt, és erőteljesen fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. A sütőt melegítsük elő közben 220 Celsius fokra (légkeveréses esetén 200) Sütőpapírral béleljünk ki két tepsit. A tésztát felezzük el és a belisztezett munkalapon nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Tegyük a tepsibe majd hagyjuk állni, pihenni 10 percet. A tojásos öntetet egyenlően elosztva kenjük a tésztalapokra. Aztán a vöröshagymadarabokat, és a szalonnakockákat osszuk el rajtuk. A lángosokat a sütő középső szintjére tegyük, viszont figyeljünk arra, ha alsó és felső lángnál sütjük őket, akkor ne egyszerre tegyük be a két tepsit, mert az egyik megég a másik meg nem sül át rendesen. Csakis légkeveréses sütőnél szabad egyszerre sütni őket. A sütési idő körülbelül 30 perc.

Fázisképek:

1.lépés: Sajnos az első lépésekről nincs képem,
de a sütőbe kerülésről még igen :D
2.lépés: Elnézést a rossz minőségű képekért,
ha lesznek frissebb képeim, töltök fel ígérem
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése