2013. november 14., csütörtök

Tárkonyos sertésraguleves kagylótésztával

Visszatértem. Egy hét otthon pihenés után ideje a blogot is folytatni. Elnézést azoktól, akik nézték volna. :) Jöjjön is a tegnapi ebéd receptje, a tárkonyos sertésraguleves. 

Hozzávalók:

- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 450 gramm sertéscomb 
- 300 gramm zöldségmix (répa,zeller,fehérrépa stb. ami szem-szájnak ingere)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- fehérbors
- tárkony (a friss tárkonylevél sokkal jobb, de ha nincs, akkor a szárított is megteszi)
- 1 babérlevél
- petrezselyemzöld
- 2-2,5 liter víz
- pici citromlé
- 1 dl főzőtejszín
+ habarás (tejföl,liszt,víz és ne feledjük el a hőkiegyenlítést)

Elkészítés:

Először is az apróra vágott hagymát megpároljuk egy kevés olajban. Ha kész, akkor hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott sertéscombot és addig pároljuk, ameddig a hús kifehéredik. Fűszerezzük sóval, borssal, reszelt fokhagymával, babérlevéllel, petrezselyemzölddel, aprított (szárított/friss) tárkonylevéllel. Majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével és kis lángon a hús puhulásáig főzzük. Ha mirelit zöldséggel dolgozunk akkor most adhatjuk hozzá a zöldségeket, viszont ha friss zöldségekkel dolgozunk, akkor már az elején a felöntést követően adjuk a leveshez őket, hogy legyen idejük megfőni. Miután minden megpuhult egy vékony tejfölös habarással, a hőkiegyenlítés után behabarjuk a levesünket. ( HŐKIEGYENLÍTÉS: amikor a kész habarásunkhoz, a meleg étel levéből kanalazunk, hogy ezáltal kiegyenlítsük a hőkülönbséget és az ételünk ne legyen csomós. Ez minden esetben fontos, ha habarást készítünk!!!!) Hagyjuk felforrni a levesünk, aztán lekapcsoljuk a lángot alatta és hozzákeverünk még egy pici tejszínt, csak az állaga miatt. Végezetül egy-két csepp citromlével érhetjük el a pikáns ízvilágot. Tálaláskor kagylótésztával adhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Fázisképek: 

1. lépés: Hagyma pirítása/párolása
2. lépés: Hozzáadjuk a húst, majd a fűszereket
3. lépés: Jöhetnek a zöldségek
4. lépés: Hőkiegyenlítési folyamat
5. lépés: Hozzáadtuk a levesünkhöz a habarást
6. lépés: Ízesíthetjük pár csepp citromlével
Tárkonyos sertésraguleves tálalva! :)
Jó étvágyat mindenkinek! A következő recept a nyúlós pizzatészta receptem lesz, ami ma vagy legkésőbb holnap reggel fog felkerülni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése