A tegnapi sütés eredménye a lekváros bukta. Ez a másik nagy kedvenc az általános iskolai menzáról, bár ott szép nagyokat adtak, de a tegnap készített verzióm mini bukta lett. Így olyan kis cukik és falatnyik lettek :)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 kocka élesztő ( 2 dkg)
- 2 tojássárgája
- 3 dl langyos tej
- csipet só
- 6 dkg sertés zsír
- 5 dkg porcukor
+ lekvár a töltéshez
Elkészítés:
Először a langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, egy kanál cukor segítségével. A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a két tojássárgáját, a sót, a zsírt , a cukrot és a felfuttatott élesztőt. A tésztát jól eldolgozzuk, hogy szép hólyagos legyen, majd 1 órára langyos helyen (konyharuhával letakarva) pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságúra és egységes négyszögekre vágjuk. A lapok közepére lekvárt rakunk és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük a buktákat és újabb fél órára pihenni hagyjuk. Zsírral megkenjük a tetejét és a 170 fokosra előmelegített sütőben olyan 25 perc alatt szép aranysárgára sütjük őket. Hidegen szedjük szét, tálaláskor porcukorral szórjuk meg. Lekvár helyett tölthetjük mogyorókrémmel, túróval...
Fázisképek:
1.lépés: Kimérjük a hozzávalókat |
2.lépés: Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt |
3.lépés: Szépen kidolgozzuk a tésztát |
4.lépés: Pihentetjük egy órát |
5.lépés: Négyzet (jójó itt téglalap) alakúra vágjuk fel |
6.lépés: Lekvárral megtöltjük a tésztát és feltekerjük |
7.lépés: Szorosan egymás mellé rakjuk őket és pihentetjük |
8.lépés: Aranybarnára sütjük a buktákat |
9.lépés: Porcukorral tálaljuk |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése