2014. április 7., hétfő

Kakaós tiramisu

Gondoltam újítsuk meg a megszokott tiramisut és mivel párom napok óta csokoládés süteményért könyörgött gondoltam összevonom a két dolgot, így született meg a kakaós tiramisu ötlete. 

Hozzávalók:

- 4-5 dl kávé (amibe kerül 3 teáskanál cukor, mert nem szeretem az erős kávé ízt)
- 20-25 db babapiskóta (az edénytől is függ, amibe összerakjuk a desszertet)
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg puha vaj
- 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Először a vajat és a cukrot habosra keverjük, mehet hozzá a kakaópor, majd a tejszínt is kemény habbá verjük fel. A két krémet ezek után összekeverjük. A kávét kifőzzük, édesítjük és picit hagyjuk kihűlni. Abba az edényben, amibe összeállítjuk majd a desszertet, annak megkenjük az alját egy kis krémmel. Majd a kávéba áztatott babapiskótákat rétegesen elhelyezzük egymás mellett és ha kitette az alját a krém felével beborítjuk. Majd mehet rá még egy réteg babapiskóta és a krém maradékával is megkenjük. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt megreszeljük étcsokoládéval. Tejszínhabbal tálaljuk.

Fázisképek:

1.lépés: Elkészítjük a vajas kakaós krémet
2.lépés: Kemény habbá verjük a habtejszínt
3.lépés: A két krémet összekeverjük
4.lépés: Elkezdjük a rétegezést
5.lépés: Egy sort rétegezzünk a babapiskótából
6.lépés: Mehet rá a krém egyik fele
7.lépés: Majd még egy réteg babapiskóta
8.lépés: Majd a krém másik fele és mehet a hűtőbe
9.lépés: Étcsokoládéval megreszeljük a tetejét



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése