Gondoltam újítsuk meg a megszokott tiramisut és mivel párom napok óta csokoládés süteményért könyörgött gondoltam összevonom a két dolgot, így született meg a kakaós tiramisu ötlete.
Hozzávalók:
- 4-5 dl kávé (amibe kerül 3 teáskanál cukor, mert nem szeretem az erős kávé ízt)
- 20-25 db babapiskóta (az edénytől is függ, amibe összerakjuk a desszertet)
- 4 dl habtejszín- 15 dkg cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg puha vaj- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Először a vajat és a cukrot habosra keverjük, mehet hozzá a kakaópor, majd a tejszínt is kemény habbá verjük fel. A két krémet ezek után összekeverjük. A kávét kifőzzük, édesítjük és picit hagyjuk kihűlni. Abba az edényben, amibe összeállítjuk majd a desszertet, annak megkenjük az alját egy kis krémmel. Majd a kávéba áztatott babapiskótákat rétegesen elhelyezzük egymás mellett és ha kitette az alját a krém felével beborítjuk. Majd mehet rá még egy réteg babapiskóta és a krém maradékával is megkenjük. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, majd tálalás előtt megreszeljük étcsokoládéval. Tejszínhabbal tálaljuk.
Fázisképek:
1.lépés: Elkészítjük a vajas kakaós krémet |
2.lépés: Kemény habbá verjük a habtejszínt |
3.lépés: A két krémet összekeverjük |
4.lépés: Elkezdjük a rétegezést |
5.lépés: Egy sort rétegezzünk a babapiskótából |
6.lépés: Mehet rá a krém egyik fele |
7.lépés: Majd még egy réteg babapiskóta |
8.lépés: Majd a krém másik fele és mehet a hűtőbe |
9.lépés: Étcsokoládéval megreszeljük a tetejét |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése