Hozzávalók:
Piskóta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 púpos evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- fél liter tej
- 15 dkg cukor
- 1 fél vaníliarúd vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 400 ml habtejszín
-3-4 kupak triple sec likőr
- 1 csomag habfixáló
Díszítés:
- 200 ml habtejszín
+színes golyók, bármivel lehet díszíteni igazából
Elkészítés:
A szokásos módon piskótát sütünk. A sütőt előmelegítjük 160-180 fokra. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliát, majd egyesével a tojások sárgáját is hozzáadagoljuk. Utána óvatosan a sütőporral elkevert lisztet adjuk hozzá, majd a kivajazott és lisztezett sütőformába öntjük a masszát. Ha megsült sütőrácson teljesen kihűtjük és 3 részre osztjuk.
Amíg hűl a piskóta elkészítjük a krémet. A pudingokat a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a cukrot és 3 kupak triple sec likőrt. Akkor jó, ha jó sűrű krémet kapunk. Ezt a krémet is kihűtjük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a közben kemény habbá vert habtejszínt, amihez hozzáadtuk a habfixálót. Vigyázzunk itt már óvatosan keverjük össze a főzött krémet és a habtejszínt, majd ízesítjük további 1-2 kupak triple sec likőrrel.
A tortalapokat megkenjük krémmel (közéjük adhatunk még narancs befőtt szeleteket, de sajnos nekem most nem volt itthon, ezért én kihagytam belőle). A krém maradékával beborítjuk a torta külsejét is. Hűtőbe tesszük megdermedni, mielőtt feltennénk rá a díszítést. A tetejét és az oldalát ízlés és kedv szerint dekorálhatjuk felvert natúr tejszínhabbal és különböző díszekkel.
Fázisképek:
1. lépés: A sütőforma előkészítése |
2. lépés: A piskóta megsütése |
3.lépés: A piskóta kihűtése |
4. lépés: A főzött krém elkészítése |
5.lépés: A főzött krém kihűtése |
6.lépés: Habtejszín felverése |
7.lépés: A két krém összekeverése |
8.lépés: A kész krém |
9.lépés: Beborítom a tortát |
10.lépés: Díszítem |
A kész torta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése