2014. március 12., szerda

Almás-fahéjas muffin fehér csokoládés mázzal

Jöjjön egy saját kreáció, amikor megvettem a szilikon muffin formáimat, akkor alkottam meg ezt a receptet.

Hozzávalók a tésztához: (12-16 darabhoz)

- 26 dkg liszt
- 2,5 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi fahéj
- csipetnyi só
- 1 db tojás
- 18 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 2,5 dl natúr joghurt
- 1 nagyobb reszelt hámozott alma vagy rakhatunk bele almalekvárt is, mindenki döntse el maga

Hozzávalók a fehér csokis mázhoz:

- 110 gramm vaj
- 110 gramm porcukor (aki édesebben szereti, tehet még hozzá)
- 100 gramm fehércsokoládé
- 150 gramm krémsajt

Elkészítés:

Először a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffin formákat papírral kibéleljük. A száraz hozzávalókat vagyis a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót elkeverjük egymással. Hozzáreszeljük a meghámozott almát (kis lyukú reszelőn, hogy pépes legyen) majd beledolgozzuk a cukrot, az olajat, és a joghurtot is (nekem itthon csak natúr joghurtom volt, de aki elég bátor tehet bele almás joghurtot is). A kész masszát a sütőformákba kanalazzuk és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e. Ha kivettük a sütőből várjunk legalább 5-10 percet mielőtt kivesszük a formákból a sütiket. 

Közben elkészítjük a mázat. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, miközben gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokinkat. Ha felolvadt összekeverjük a kettőt és ha picit hűlt mehet hozzá a krémsajt is. Ezzel díszítsük a kihűlt muffinokat.

Fázisképek:


1.lépés: A száraz hozzávalók kimérése
2.lépés: Mehet hozzá a reszelt alma
3.lépés: Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat


4.lépés: Kimérjük a formákba a masszát, majd mehet sülni
5.lépés: Gőz fölött megolvasztom a csokit
6.lépés: Mehet hozzá a vajjal kikevert porcukor
7.lépés: Végül a krémsajttal is krémesre keverjük
8.lépés: Kihűlt muffinokat díszíthetjük
Elkészültek az almás fahéjas muffinok fehér csokoládés mázzal
Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése