2016. január 4., hétfő

Sajtos rúd

Akkor jöjjön így szilveszter után egy aprósütemény, a sajtos rúd. Tudom kissé megkésve, de bármilyen születésnapi partin, vagy céges rendezvényen szuper sütemény.

Hozzávalók:

- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 2 db tojássárgája
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg gouda sajt
- 4 dkg friss élesztő
- kevés tejföl
- csipet só
- csipet bors

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, zsírral összemorzsoljuk, majd a tojássárgáját, a reszelt sajtokat, az élesztőt is hozzákeverjük, végül a tejföllel jól gyúrható tésztát gyúrunk. 1 órán át pihentetjük meleg helyen. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojás fehérjével, majd mehet még rá reszelt sajt. Kb 1,5 cm széles rudakat vágunk derelyeszaggatóval, hogy szép hullámos legyen a széle. 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Fázisképek:


1.lépés: A hozzávalók kimérése
2.lépés: A tészta összedolgozása
3.lépés: A kidolgozott tésztát pihentetjük
4.lépés: Egy óra után a tésztát kinyújtjuk
5.lépés: Megkenjük tojással és rászórjuk a reszelt sajtot
6.lépés: Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a rudakat
7.lépés: Így néz ki sütés előtt

8.lépés: Sütés utáni állapotok

9.lépés: Langyosra hűlés után tálalhatjuk
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése