2016. január 4., hétfő

Sajtkrémmel töltött kifli

Ez is az idei szilveszter egyik receptje volt.

Hozzávalók:

- 30 dkg margarin (vagy zsír, én most fele-fele arányba készítettem)
- pici só
- pici bors
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- 4 evőkanál tejföl
+ fűszeres krémsajt (borsos és újhagymás, de a natúr is jó hozzá)

 Elkészítés:

A fűszeres krémsajt kivételével a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd hideg helyen fél- egy órát pihentetjük. Enyhén lisztezett nyújtófán vékonyra nyújtjuk, majd cikkekre vágjuk és a felső részét megtöltjük az ízesített krémsajtokkal (de lehet virslivel, vagy sonkával is tölteni). Ha ezzel megvagyunk feltekerjük és megkenjük tojással. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd megszórhatjuk szezámmaggal és/vagy köménymaggal, sajttal... 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük.

Fázisképek:

1.lépés: Hozzávalók kimérése
2.lépés: A kidolgozott tésztát pihentetjük
3.lépés: Majd cikkekre vágjuk
4.lépés: Egy kis kocka krémsajttal töltöm
5.lépés: Azért kissé lapítsuk el :)
6.lépés: Feltekerjük kifli alakúra
7.lépés: Tojással megkenjük és megszórjuk sajttal
8.lépés: Így néz ki sütés után
Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése