2014. április 9., szerda

Joghurtos sajtos pogácsa

Csak, mert imádjuk párommal a pogácsákat. Mindenfélét... :)

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 db tojás
- 2 dl natúr joghurt (én 0,1% zsírtartalmút használtam, de lehet zsírosabb is)
- 0,5 dl langyos tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
+ 2 tojás a kenéshez, és 20 dkg gouda sajt

Elkészítés:

Az élesztő a cukrozott langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojást, az olvasztott margarint, a joghurtot. Majd mehet hozzá az élesztős tej és jól eldolgozzuk a tésztát, egy jó állagú kissé lágy tésztát kell kapnunk. Ha ezzel megvagyunk fóliázzuk és hűtőben egy órán át pihentetjük. Ha kivettük a hűtőből, nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A felvert tojással megkenjük és megszórjuk gouda sajttal (bármilyen sajt megteszi igazából),majd negyed órát pihentetjük a  sütőpapírral bélelt tepsiben. Végül 180-190 fokos sütőben megsütjük, míg a tetején a sajt aranysárga nem lesz.

Fázisképek:

1.lépés: Hozzávalók kimérése, kidolgozása, pihentetése
2.lépés: Nyújtás és kiszúrás...:)
3.lépés: Hupsz a sorból kimaradt a "csíkozás" ;)
4.lépés: Tojással megkenjük és sajttal megszórjuk a pogikat
5.lépés: Megsütjük őket...nyááámmii
6.lépés: Jöhet a tálalás és a fogyasztás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése