Ez egy régi recept még a mamámtól. Sokszor szoktuk készíteni, mivel csak lekeverjük, egy éjszakára a hűtőben hagyjuk és akár 1-2 hétig is frissen süthetünk belőle amikor csak akarunk.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kocka élesztő /vagy két csomag szárított élesztő
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál só
- 6 dl tej
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattuk, majd a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk. Enyhén beolajozott műanyag zacskóban egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Sütés előtt olajos kézzel egy kisebb darabot lecsippentünk, majd picit kelni hagyjuk, míg felmelegszik az olaj. A szokásos módon megnyújtjuk és kisütjük aranysárgára. Tálalhatjuk fokhagymásan, sajtosan, tejfölösen bárhogy :) Ugye milyen egyszerű?
Fázisképek:
1.lépés: Jól összedolgozzuk a hozzávalókat |
2.lépés: Amikor összeállt eltehetjük "pihenni" |
3.lépés: Enyhén olajozott zacskóba rakjuk egy éjszakára |
4.lépés: Kicsi pihenés után így nézz ki (ezt egyből sütöttem, ezért a tálba kelt meg, de a hűtőben egy éjszaka alatt szebb lesz) |
5.lépés: Először az egyik... |
6.lépés: Majd a másik oldalát sütjük aranysárgára |
7.lépés: Én most fokhagymásan készítettem el |
Tojás nem kell bele? :)
VálaszTörlésSzia, nem 😊
Törlés