Jöjjön egy régebbi receptem, most találtam meg a gépen és gondoltam megosztom veletek. Sajnos ehhez elég kevés fáziskép lesz, de remélem anélkül is tetszeni fog nektek. Sajnos, amikor ezt a receptet készítettem, akkor nem a sorozatfényképezés volt a legfontosabb számomra.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 g Rama margarin
- 450 g liszt
- 1 csomag élesztő
szárított
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
Hozzávalók a feltéthez:
- 4 fej vöröshagyma
- 160 g füstölt szalonna
- 2 db tojás
- 300 g tejföl
- 1 kiskanál fűszer paprika
- 1 kiskanál őrölt fekete
bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk. A lisztet egy tálba tesszük és a
közepébe egy lyukat nyomunk, ide tesszük a szárított élesztőt. Szórjuk meg egy
csipetnyi cukorral, a tál szélére tegyünk fél teáskanál sót, és az olvasztott
margarint. Öntsünk 250 ml langyos (ez fontos!!!) vizet a mélyedésbe, és a kézi
habverővel (dagasztórúddal nem a sima habverővel!!) sima tésztává dolgozzuk. A
tésztát fedjük le kendővel és tegyük meleg helyre, míg kétszeresére nem duzzad.
Közben a vöröshagymát szeleteljük nagyon vékony szeletekre.
A szalonnát kockázzuk fel apróra. A tojásokat verjük fel, majd keverjük bele a
tejfölt, és erőteljesen fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával. A sütőt
melegítsük elő közben 220
Celsius fokra (légkeveréses esetén 200) Sütőpapírral
béleljünk ki két tepsit. A tésztát felezzük el és a belisztezett munkalapon
nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Tegyük a tepsibe majd hagyjuk állni, pihenni 10
percet. A tojásos öntetet egyenlően elosztva kenjük a tésztalapokra. Aztán a
vöröshagymadarabokat, és a szalonnakockákat osszuk el rajtuk. A lángosokat a
sütő középső szintjére tegyük, viszont figyeljünk arra, ha alsó és felső
lángnál sütjük őket, akkor ne egyszerre tegyük be a két tepsit, mert az egyik megég
a másik meg nem sül át rendesen. Csakis légkeveréses sütőnél szabad egyszerre
sütni őket. A sütési idő körülbelül 30 perc.
Fázisképek:
1.lépés: Sajnos az első lépésekről nincs képem, de a sütőbe kerülésről még igen :D |
2.lépés: Elnézést a rossz minőségű képekért, ha lesznek frissebb képeim, töltök fel ígérem |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése