Végre megjöttem a régebben beígért mézeskalács receptemmel, idén ezt nem készítettem el, de tudom ajánlani ezt is. Nem olyan gyors az elkészítése, mint a másik receptem, de jó sok és finom sütike jön ki belőle. Ebből a fajtából nyugodtan készíthetünk mézeskalács házikót is, a másikat ehhez nem ajánlanám, mert ahhoz túl omlós. :)
Hozzávalók: (kb. 140 darabhoz)
- 1 kg liszt
- 0,5 kg porcukor
- 6 darab tojás
- 20 dkg méz
- 1 dkg szódabikarbóna
- 12, 5 dkg margarin
- egy késhegynyi szegfűszeg
- 1 dkg fahéj
+ itt használhatunk a jól bevált mézeskalács fűszerkeverékünket
Díszítéshez a hozzávalók:
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
Ezt vízgőz felett felverni! Látni fogjuk mikor jó!
Elkészítés:
Először a margarint és a mézet, a fűszerkeverékkel összeolvasztjuk, majd
lehűtjük. A többi hozzávalót kimérjük, átszitáljuk egy tálba, majd
összegyúrjuk a kihűlt mézes keverékkel majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk fóliával letakarva. Másnap kinyújtjuk és formákra
szaggatjuk. Jól lisztezzünk alá. A formákat egy tojás fehérjével megkenjük sütés előtt. 180
fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni és lehet díszíteni majd
fémdobozba tárolni.
Tavalyi képek:
Itt nem 1 kilóból hanem 6-ból készült :D |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése