Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vanillincukor
- 1 csipet só
- 2 darab tojás
- 15 dkg puha vaj (nem folyósra olvasztott, csak kéz meleg)
- 10-15 dkg apróra vágott étcsokoládé
+ én tettem bele egy fél kupaknyi cherryt, ami jól illett a süteménybe, de nem nyomta el (nem kötelező)
+ lehet beletenni 10 dkg apróra vágott mogyorót is (sózatlant)
Elkészítés:
A csokit és ha tettünk bele mogyorót apróra vágjuk. A többi hozzávalót egy robotgép segítségével összedolgozzuk és ha kész, akkor fakanál segítségével hozzákeverjük a csokit és a mogyorót. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy teáskanál segítségével kis halmokat formázunk, egymástól kissé távolabb. A vaj miatt szétfog kissé folyni, terülni és ezért kell helyett hagyni. 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Extra tippek:
Majd a képeket látszani fog, hogy lehet variálni a recepten, például a csokoládéval. Tegnap nem sima ét csokit használtunk, hanem ízesített fajtát, az egyik gyömbéres a másik vörös áfonyás volt. Ezzel is más ízhatást érhetünk el és azért is adtunk hozzá cherryt, hogy kiemeljük a sütemény ízét. De el is hagyható!
Mi dupla adagot szoktunk belőle készíteni, mert egy adag elég hamar elfogy. Ezt a fajta süteményt fém dobozban elég sokáig lehet eltárolni, de annyi ideig úgyse marad meg, hogy kipróbáljátok ;)
Fázisképek:
1. lépés: Előkészítés (itt még csak 1 adaghoz) |
Itt a variálhatóság lehetősége ( étcsokoládé változtatás) |
2. lépés: Felaprítjuk a csokit |
3. lépés: Minden hozzávalót összekeverünk |
4.lépés: Hozzáadjuk az aprított csokoládét |
5. lépés: Adagoljuk |
6. lépés: Megsütjük |
Itt egy közelebbi kép, nem a legszebb sütemény, de annál finomabb ;) |
Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése