2013. október 28., hétfő

Amerikai csokis keksz


Bevallom ez most nem az én alkotásom, hanem a férjemé, de mivel tegnap készült belőle egy dupla adag hozom a receptet hozzá. :) 

Hozzávalók: 

- 20 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna 
- 1 csomag vanillincukor
- 1 csipet só
- 2 darab tojás
- 15 dkg puha vaj (nem folyósra olvasztott, csak kéz meleg)
- 10-15 dkg apróra vágott étcsokoládé
+ én tettem bele egy fél kupaknyi cherryt, ami jól illett a süteménybe, de nem nyomta el (nem kötelező)
+ lehet beletenni 10 dkg apróra vágott mogyorót is (sózatlant) 

Elkészítés:

A csokit és ha tettünk bele mogyorót apróra vágjuk. A többi hozzávalót egy robotgép segítségével összedolgozzuk és ha kész, akkor fakanál segítségével hozzákeverjük a csokit és a mogyorót. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy teáskanál segítségével kis halmokat formázunk, egymástól kissé távolabb. A vaj miatt szétfog kissé folyni, terülni és ezért kell helyett hagyni. 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. 

Extra tippek:

Majd a képeket látszani fog, hogy lehet variálni a recepten, például a csokoládéval. Tegnap nem sima ét csokit használtunk, hanem ízesített fajtát, az egyik gyömbéres a másik vörös áfonyás volt. Ezzel is más ízhatást érhetünk el és azért is adtunk hozzá cherryt, hogy kiemeljük a sütemény ízét. De el is hagyható!
Mi dupla adagot szoktunk belőle készíteni, mert egy adag elég hamar elfogy. Ezt a fajta süteményt fém dobozban elég sokáig lehet eltárolni, de annyi ideig úgyse marad meg, hogy kipróbáljátok ;) 

Fázisképek:

1. lépés: Előkészítés (itt még csak 1 adaghoz)
Itt a variálhatóság lehetősége ( étcsokoládé változtatás)
2. lépés: Felaprítjuk a csokit
3. lépés: Minden hozzávalót összekeverünk
4.lépés: Hozzáadjuk az aprított csokoládét
5. lépés: Adagoljuk
6. lépés: Megsütjük
Itt egy közelebbi kép, nem a legszebb sütemény, de annál finomabb ;)
Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése